PRŮVODCE PRAHOU

Letošní novinka nakladatelství Fragment sice nesvítí na instagramových účtech blogerů, ale je škoda ji minout. Pojďte nahlédnout, podobná kniha o Praze pro rodiny s dětmi tady chyběla!

HRAVÝ PRŮVODCE PRAHOU

Původně jsem si plánovala její zapůjčení v knihovně, neboť na první pohled mě vůbec nezaujala. Přece jen o Praze jsme si toho přečetli s dětmi už opravdu hodně, základní procházky jsme absolvovali několikrát. Proč kupovat průvodce Prahou?

19 výletů s dětmi v Praze

Hravý průvodce Prahou však není jen tak obyčejný průvodce. Jedná se o 19 výletů, které Vás zavedou na Pražský hrad, Kampu, Hradčany, Petřín, Vyšehrad nebo do židovského a Starého Města.

V prodeji v e-shopu Pražských zkratek – TADY!

Informace, hravé úkoly a kvízové otázky jsou zpracovány tak, aby zaujaly děti v každé věkové kategorii. Srozumitelné informace a tipy “co ukázat dětem” Vám pomohou při procházce Prahou, ať jdete s předškolákem či školáky. Přesun z bodu A do bodu B v Praze s dětmi je snadnější, když můžete děti upozornit na zajímavost či záhadu. Nás tohle baví i při běžné cestě na kroužek či do školy.

I díky této knize bude mít naše tradiční procházka po Karlově mostě nový nádech.

V rámci přechodu na školní režim a brzké vstávání je naší rodinnou tradicí výlet na Karlův most za východu slunce. Letos poprvé už půjdou všechny děti, přece jen školáky budeme mít tři. Kvůli dřívějšímu začátku školního roku u jednoho z nich, půjdeme letos už v polovině srpna, snídani v centru Prahy a prázdný Karlův most si nikdo z nás nechce nechat ujít bez ohledu na to,zda škola začíná v srpnu či v září. Mám tušení, že tohle je jeden z výletů, který nám zůstane i když budou děti dospělé.

Grafické zpracování průvodce není podle mého gusta, ale samotný obsah knihy mě přesvědčil natolik, že kniha bude u nás doma trvale. Jen jedno přečtení nestačí, vracet se k ní budu/budeme opakovaně.

Nepřehlédněte další tipy pro Prahu s dětmi tady na blogu:

Dětské knihy o Praze

Procházky Prahou

Když v Praze prší

Národní muzeum v Praze

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment