KŘINICKÉ ÚDOLÍ S DĚTMI

Víte, že v Národním parku Saské Švýcarsko se můžete projet tramvají? 8 km trasa z každé své zastávky v Křinickém údolí nabízí řadu turistických tras. My jsme zatím vyzkoušeli první z nich, která vede do největší jeskyně Saského Švýcarska.

V kombinaci s cyklovýletem do Bad Schandau nebo koupačkou v místních termálních lázních je tohle krátká bonusová procházka. My se v létě určitě vrátíme na celodenní výlety.

NÁRODNÍ PARK SASKÉ ŠVÝCARSKO – SKALNÍ BRÁNA KUHSTALL
Křimické údolí
Cíl naší procházky – Kravín (Kuhstall)

Skalní brána Kuhstall (Kravín) je po Pravčické bráně druhou největší skalní branou. Procházka od konečné zastávky tramvaje je vhodná i pro rodiny s malými dětmi. U cíle můžete být po 20 minutách, nám to trvalo podstatně déle, protože nejmladší vylezla na každou skálu a přešla třikrát každý položený kmen stromu.

Bad Schandau – zastávka KIRNITZCHTALBAHN – konečná zastávka – výstup pěšky lesní cestou ke skalní bráně Kuhstall, nazpět trasou skrz skalní město opět na konečnou zastávku tramvaje, popř. procházkou údolím až do Bad Schandau.

Výlet s dětmi

Tramvaj Kirnitzschtalbahn

Výletní trasa žluté tramvaje je v provozu od roku 1898. Jízdenky se kupují u průvodčí přímo v tramvaji. Jezdí denně v létě i v zimě. Celodenní rodinná jízdenka pro 2 dospělé a 4 děti je 20 Eur.

Křimické údolí
Vynález naší nejmladší: jeden klacek jako věšák na čepici a druhý jako opěrátko.

Větší množství lidí jsme potkali až přímo u brány Kravín.  V zahradní restauraci hned vedle brány bylo plno, ocenili jsme vlastní zásoby na pikniku ve skálách kousek odtud.

V blízkosti konečné tramvaje nepřehlédněte za rohem hotelu uměle vybudovaný pětimetrový Lichtenhainský vodopád.

Podrobnější informace o tramvajové dráze Kirnitzschtalbahn najdete TADY.

N E P Ř E H L É D N Ě T E

Tip na náročnější trasu v Českém Švýcarsku

http://3dmamablog.cz/2019/05/03/jetrichovice-vyhlidky/

Leave a Comment