TESTUJEME: JUMPINGCLAY

Znáte plastelínu, která ve tvaru kuličky skáče? Samotvrdnoucí hmotu, kterou lze i po vysušení změkčit? Máme možnost ji s dcerami testovat. Pojďte nahlédnout, jak se nám zatím daří.

JUMPINGCLAY

JumpingClay je nová modelovací hmota, která na je českém trhu teprve krátce. Nabídku na testování jsem se rozhodla přijmout, protože mě v prvé řadě zaujal fakt, že ji lze použít opakovaně. Zároveň jsem si byla jista, že skákací schopnost ocení i moje děti.

Testovala jsem s dvěma dcerami: 6 a 9 let, obě mají běžné tvořící schopnosti. První plastelínu obě držely v ruce okolo prvního roku. Za ty roky jsme vyzkoušely snad všechny dostupné plastelíny na trhu i recepty na domácí výrobu plastelíny.

TESTUJEME JUMPING KIDS SET

Sada obsahuje: 8 barev, 2 vykrajovátka, 1 víceúčelové tvořítko ve tvaru hlavy postavičky Pinnochio a ilustrovaný návod.

tvoříme s dětmi
Cena této sady je (4/2019) 350 Kč.

Sadu máme doma necelé tři týdny, dcery s ní tvořily více než 5x. Na větší zhodnocení budeme potřebovat větší časový odstup. Pozitivní první dojmy jsou často způsobené samotným faktem, že jde o novinku. Nejinak tomu bylo i u nás. Uvidíme za čtvrt roku. Ale – byla by škoda, neupozornit, že na trhu je nová, 100% netoxická,  modelovací hmota, která je otestována všechny potřebnými certifikáty. Můžete si ji vyzkoušet např. na veletrhu FOR KIDS, který se koná 4 až 7.4. 2019 v Praze ►►►zlevněná vstupenka

PRVNÍ DOJMY Z TESTOVÁNÍ JUMPINGCLAY

Plastelína je jiná nejen na dotek. Srovnám-li ji s jakoukoliv jinou hmotou, kterou jsme už doma měli, je zcela jiná!  Je náročnější na zpracování. Jsem si jista, že jde jen o zvyk. My jsme s podobnou hmotou nikdy nepracovaly.

Pro první seznámení s plastelínou bude většina dětí potřebovat pomoc dospělého.

Opravdu oceňuju, že suchý výtvor je pevný a nedrolí se. Krásně drží tvar. Jedny z prvních výrobků byly přívěšky na klíče. Jsou lehké a pořád nic neupadlo.

TESTUJEME S DĚTMI

Dcera 9let: Chce to cvik, na začátku mi to moc nešlo, ale po zahřátí se tahle hmota krásně tvaruje. Líbí se mi, že se z toho dají vyrábět různé přívěsky a ozdoby.

Dcera 6 let: Na začátku to bylo těžké! Potřebovala jsem pomoc, nakonec jsme s mámou vyrobily zvířátka do mojí pohádky. Baví mě vyrábět různé klobouky a věci do divadla. (jen doplním: má své vlastní vyrobené divadlo, kam si z různých materiálů vyrábí nejen kulisy, ale i postavičky)

Já jsem očekávala s ohledem na věk dětí a jejich zkušenosti s nejrůznějšími plastelínami, že jejich tvoření bude méně náročnější na moji asistenci. Plastelína však potřebuje svůj čas “na zahřátí” a až pak se s ní dobře pracuje.

Oceňuju návratnost do původního stavu. Není to stoprocení stav (ve smyslu množství), neboť tvorba mých dcer není jednobarevná. V zásadě však postup na návrat do původního stavu pro opětovné použití funguje.

JumpingClay
Splnit přání mladší dcery bylo díky návodu jednoduché

Ačkoliv je na krabici uvedeno od 3 let, já sama doporučím spíše pro školáky. Přece jen v ní více vidím modelovací hmotu, nikoliv plastelínu. A pro tvoření s modelovací hmotou je třeba mít více zkušeností.

JumpingClay má v nabídce nejen narozeninové párty pro děti, ale také kroužky či tvořivé dílny. S profi instruktorkou se nejspíš bude dařit i menším dětem.

Více informací najdete na odkazu pod logem. Najdete zde nejen eshop, ale také blog plný inspirace.

Inspiraci pro tvorbu si i my  ukládáme na Pinterest. 

Leave a Comment