HOCHZEIGER – PITZTAL S DĚTMI

Hledáte velké lyžařské středisko v Rakousku vhodné pro rodiny s dětmi? Pojďte mrknout, jak se lyžovalo v prosinci v údolí u ledovce Pitztal.

PITZTAL –  HOCHZEIGER S DĚTMI
Lyžovačka v Rakousku s dětmi
Děti do 3 let zdarma, od 4 do 10 let lyžují zdarma, pokud koupíte skipas pro dospělého.
LYŽOVAČKA V RAKOUSKU – HOCHZEIGER PITZTAL S DĚTMI

Lidí málo, svahy upravené. Ubytování – apartmán v dojezdové vzdálenosti skibusem cca 15 minut. Zastávka skibusu před domem.

Lyžovačka v Rakousku
Modrá sjezdovka vypadala velmi často takto.

Jediné, co nám tady chybělo byla herna přímo na svahu. Placená služba hlídání tady sice byla, ale až úplně u dolní stanice lanovky.

Naše nejmladší si čas na horách užije daleko více, pokud má během dne možnost na chvíli odejít do herny. Ohřát se a odpočinout si. A my jsme rozmazlení Bergeralmem, kde dobře vybavená herna je zdarma a je situována přímo v polovině svahu, tj. odchod dítěte do herny je záležitost na pár minut.

Lyžovačka s dětmi
Počasí bylo ideální, lyžařů bylo opravdu málo.

Pro mírně pokročilé lyžaře (naše předškolačka) tyhle parádní svahy zas tak moc nebyly. Modrá byla sice prázdná a krásně upravená, ale dlouhá. Častější změna pohybu, tj. kratší svah a klasický vlek by nám lyžování se školkáčkem podstatně zjednodušilo.

Tady byla poma na mírně pokročilém svahu opět situována až u dolní stanice lanovky.

Rodina s rozdílnou úrovní lyžařů se tak bude muset na celý den rozdělit. Potkáte se jen na oběd.

Řada na lanovku méně než 6x, častější situace byla takhle prázdná lanovka.

Nevýhodou jsou i větší vzdálenosti i větší počet schodů dolů do restaurace i na záchod.

Být nejmladší o trošku starší, asi bych hodnotila jinak.

Příjezd skibusem byl nutností, neboť měl zastávku blíže k lanovce a pokladnám.  Vlastním autem bychom parkovali výrazně dál od pokladen a procházka v lyžácích je to poslední, co potřebujeme zažít 2x denně.

Jednou z variant jak si usnadnit přemísťování lyžařské výbavy jsou úschovné boxy za 6 EUR/24 hod. Nakonec jsme je nevyužili, skibus jsme zvládli i s celou výbavou x 5. Lyže jsme dávali do dvou tašek, lyžáky do třech 🙂

V dojezdové vzdálenosti i skibusy jsou další dva areály – Gletscher a Rifflsee. Původní plán, že omrkneme minimálně 2 ze 3 středisek vzal rychle za své. Už jen zvyknout si na Hochzeiger nám trvalo dva dny.

VELKÝ NEBO MENŠÍ LYŽAŘSKÉ STŘEDISKO?

Otázka, zda si jet zalyžovat do velkého střediska je u nás doma pro následující roky vyřešena.

http://3dmamablog.cz/2017/09/06/lyzovani-v-rakousku-s-detmi/

Pro mě zůstává jedničkou Bergeralm, který má jednu velkou výhodu – hernu pro děti přímo na svahu. Pro nás je i výhodou maďarský původ hlídacích dam (důchodový věk), tj. naše nejmladší se i domluví.

Podstatně menší lyžařské středisko má nejen svah, pro začínající i pokročilé lyžaře, i pro našeho náctiletého syna. Velký lyžařský areál mi přišel daleko více náročnější na organizaci, v prvních dnech jsme postrádali “lehkost bytí”.

Více info o termálních lázních Aquadome najdete v samostatném článku.
TERMÁLNÍ LÁZNĚ AQUADOME

Náš oblíbený Aquadome je vzdálený od Hochzeiger-Pitztal cca 50 minut cesty autem. I tentokrát jsme si odpočinuli. Začínám mít pocit, že nejde ani tak o tu teplou vodu, ale především o fungující služby a hlavně nikde žádný vyřvávající animační program jak je zvykem v Aquapalace.

Skvělý oběd, dostatečně prostorné rodinné šatny, hlídací koutek, speciální sekce pro malé děti, tobogány pro školáky. Existovat tohle v okolí Prahy, jsme tam každý měsíc. Neuvěřitelně jsme si tam odpočinuli i v doprovodu 3 dětí.

https://3dmamablog.cz/2018/01/04/aquadome-rakousko/

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Možná vás bude zajímat i Tauplitz:

http://3dmamablog.cz/2018/03/20/tauplitz-s-detmi/

Jaké lyžařské středisko se osvědčilo Vám? Inspirujme se navzájem.

Leave a Comment