LONDÝN S DĚTMI

Vánoční dárek s názvem letecký výlet do Londýna udělal radost celé rodině. Pečlivá  příprava na výlet se nám loni osvědčila u jednodenního výletu do Benátek. Podobné shrnutí jsem připravila i pro Londýn. Pojďte nahlédnout, co vše zvažujeme omrknout v Londýně s dětmi ve věku 11, 9 a 5 let.

VÝLET DO LONDÝNA S DĚTMI

V Londýně máme 4 dny, brzký ranní přílet, pozdní večerní odlet. Letenky pro celou rodinu 2 + 3  vyšly na 6445 Kč včetně 20 kg na odbavené zavazadla, ubytování jsme rezervovali přes Booking ►►apartmán s 2 ložnicemi, 9 km vzdálený od centra. Cena za 3 noci 7885 Kč, což v našem počtu a školáky vychází na 525 Kč/noc/osoba. Do dvoulůžkového pokoje s přístýlkami už nás dávno nepustí.

Další info o rozpočtu 4 denního výletu do Londýna zveřejním tady na blogu po návratu. Rozpočet záměrně nebudeme navyšovat, upřednostníme finančně nenáročné vstupy na atrakce. Snídat budeme v apartmánu, oběd a večeře budeme kombinovat. Počítám minimálně s jedním jídlem ve městě. Letíme v únoru, venkovní dětská hřiště tak moc řešit nemusíme.

Plány pro Londýn jsme tvořili společně s dětmi pomocí dětských knih o Londýně, které byly součástí společného vánočního dárku. Většinu z nich jsem koupila v tomto online anglickém knihkupectví s dopravou do ČR zdarma, nabídku dětských knih o Londýně mají více než slušnou.

Velkým pomocníkem při plánování se ukázala tato mapa. Je skvělá a myslím, že bychom ji potřebovali i na Prahu. Její cena včetně poštovného z UK do ČR je 108 Kč.

To poslední, čím chceme v Londýně trávit čas je hledání informací o Londýně.

 ► DĚTSKÉ KNIHY O LONDÝNĚ

Plánovat výlet do Londýna a nepřečíst si tuhle knihu? Máme doma Prahu, četli jsme i Benátky, do sbírky jsme přidali Londýn.

Londýn s dětmi
Akční cena 239 Kč ▲▲▲

Pro školáky jsem pak další knihy vybrala v angličtině, předškolačka ocenila samolepky a příběh Charlie and Lola – we completely must  go to London. Pro mladší školáky ideální čtení v angličtině. Správnou výslovnost si mohou poslechnout např. přes Reading LibraryBooks.

Cena 300 Kč, odkaz pod fotkou.

Usborne samolepky Things to Spot in London (sticker book) si necháme na procházku v Londýně, ideální úkol pro nejmladší. Jedná se o malé sešitové vydání, kde najdete základní informace o 30 neznámějších místech v Londýně.

V plánu máme i pár dokumentů:

Cestománie – Velká Británie – Anglie

Na cestě – Na cestě po londýnském East Endu

Pojďte nahlédnout, co jsme si na náš seznam zatím napsali. Shoda nad itinerářem přišla díky knihám daleko rychleji než obvykle.

12 TIPŮ, KAM SE VYDAT V LONDÝNĚ S DĚTMI 

Konečná verze našeho itineráře se bude odvíjet od situace v Londýně.

 ►SCIENCE MUSEUM & NATURAL HISTORY MUSEUM

Ve společném plánu máme zatím 2 muzea. Leží hned vedle sebe, navíc v blízkosti Kensington Gardens. Obě muzea mají vstupné zdarma. Přírodovědné muzeum je známé díky dinosarům (doporučován je příchod hned ráno) a nejspíš bude právě díky nim přelidněné. Do Science museum budou naše kroky směřovat pro případ, že během dne začne být Přírodovědné muzeum přelidněno.

Přírodovědné muzeum má připravené zajímavé workshopy zdarma. Obědvat je možné jen v místní restauraci. Naopak Science museum má místnost, kde si můžete sníst svůj vlastní oběd.

Uložila jsem si i Museum of London, program pro rodiny s dětmi mají skvěle připraven, vstupné zdarma. Muzeum dětství je jedna z variant pro odpoledne, když mužská část rodiny zamíří směr stadion.

►BUCKINGHAM PALACE

Spíš než samotný palác nás zajímá výměná stráží info o přesných časech střídání stráží najdete tady.

 ►TRAFALGAR SQUARE + NATIONAL GALLERY OF ART

Sbírka Národní galerie v Lodnýně má díla takových mistrů, jako byli například Monet, Van Gogh, Picasso nebo Leonardo da Vinci. Vstupné je zdarma, jelikož se však galerie potýká s ekonomickými problémy, aktivně se žádá o dobrovolný příspěvek. Opět  mám obavy z davů, rozhodneme se podle situace na místě. Půjdeme se podívat jen na pár předem vybraných obrazů, o kterých už něco málo víme. Více o návštěvě Národní galerie v Londýně najdete tady.

Pro první seznámení s londýnskou Národní galerií jsem půjčila z knihovny tuto knihu.

Londýn s dětmi

Seznámíte se v ní s více než 35 obrazy ze sbírek londýnské galerie, které patří mezi nejvzácnější. Ke každému z nich najdete podrobné informace, autora a dobu vzniku. Kniha zaujala detektivní zápletkou všechny moje děti. Vypadá to, že je vyprodaná. V pražské knihovně byla dostupná bez rezervace.

 ►TOWER BRIDGE

Původně jsme neplánovali návštěvu uvnitř, ale recenze na netu nás docela přesvědčily. Cena vstupenky pro 2+3 (děti do 5 let zdarma) stojí 24,50 liber.

Dá se kombinovat i se vstupenkou na Monument (po 330 schodech) krásná vyhlídka, ale my poté zamíříme na Sky Garden, kde je vyhlídka na město po předchozí rezervaci online zdarma.

 ►SKYGARDEN

Skygarden je kavárna/restaurace s překrásným panoramatickým výhledem. Je třeba se objednat, ale Londýn můžete okouknout z výšky zdarma.

Krásný výhled na Londýn je také z desátého patra galerie umění TATE MODERN, kolem které půjdeme při procházce kolem řeky Temže. Více o návštěvě galerie s dětmi se dočtete tady.  Ke galerii navíc vede pěší most Milénium, který “zničili” Smrtijedi v šestém dílu filmové série o Harry Potterovi.

 ►NÁSTUPIŠTĚ 9 3/4 (KING CROSS STATION)

My budeme v Londýně po stopách Harryho Pottera pátrat na vlastní pěst. Pár tipů už mám uloženo, první z nich je nástupiště na King Cross Station.

►FOTBALOVÝ STADION

Prohlídku fotbalového stadionu plánuje muž se synem. Zatím je v plánu Emirates Stadium, o jehož návštěvě spolu s rodinou už psala na svém blogu Hanka tady.

Další tipy si ukládám jako obvykle na nástěnku Pinterestu – Londýn s dětmi.

Inspirujte se na Pinterestu!

Nově zkouším i Tripadvisor. Díky posledním změnám je plánování cesty docela přehledné. Nakoukněte, odkaz pod fotkou.

Tipy pro Londýn s dětmi

Za Vaše tipy pro návštěvu Londýna s dětmi budu vděčna. Inspirujme se navzájem.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek!

Leave a Comment