BUZOLA PRO DĚTI

Zvažujete buzolu nebo kompas pro děti? Hledáte malý dárek pro malé vlče či světlušku? Jaká buzola je vhodná pro děti? Měli jsme možnost otestovat jednu z nejlevnějších na trhu, pojďte se mrknout.

Děti mám ve věku 11, 9 a 5,5 let. Výletujeme opravdu hodně s cílem unavit děti, stále hledáme ideální místa pro děti i rodiče.  Hřiště, naučná stezka či šifrovačka jsou stálice v hitparádě oblíbenosti mezi našimi dětmi bez ohledu na věk. 

Od září jsme na výletech testovali buzolu Baladéo Map Compass PLR020

Pravítková busola pro malé i velké děti

Samotná buzola splňuje moje očekávání z pohledu financí i praktičnosti.

Její cena umožňuje její využití i na skautských výpravách či táborech. Jakákoliv dražší buzola by byla zbytečná frajeřina. Tahle má vše, co potřebujete – včetně šňůrky na krk. Velikostí se hodí do klasické skautské kapsičky na drobnosti.

Tip na vánoční dárek pro vlče či světlušku: pouzdro + buzola

ROZDÍL MEZI BUZOLOU A KOMPASEM?

Zjednodušeně – buzola je vylepšený kompas. Chcete-li školáky naučit pracovat s mapou, potřebujete buzolu.

Pravítková buzola splní nároky staršího školáka, ale zaujme i předškoláka.

My jsme testovali buzoly nejen v Krkonoších, ale také v Praze na Petříně. Jakkoliv buzoly na to nevypadají, přežily i zacházení předškolačky. Ta nebýt svých starších sourozenců má buzolu především jako zajímavý módní doplněk. Nicméně základní světové strany se naučila, ale na mapu si samozřejmě ještě počká. Hra Kompasový klacek baví děti bez rozdílu věku.

HRA S BUZOLOU PRO MALÉ I VELKÉ DĚTI ►►►KOMPASOVÝ KLACEK

Každé dítě si má svůj menší klacek ořezaný do špičky a v průběhu výletu na různých místech si položíte otázku, kde je sever. Všichni položí klacek v daném směru, poté pomocí buzoly ověříme. Školákům měříme odchylku.

Další hry i způsob jak vysvětlit dětem fungování buzoly najdete v již vyprodané knížce Výpravy do přírody či Jak tábořit. Obě jsou dostupné v pražské knihovně. Starší děti se s buzolou chystají na svůj první orientační závod. Chodíte někam pravidelně? My se zatím rozhlížíme…

2 BUZOLY PRO ČTENÁŘKY 3DMAMABLOGU

Díky online obchodu s outdoorovým vybavením Affekt.cz mám tady i dvě buzoly pro Vás. Stačí, když pošlete svůj tip na výlet s dětmi – kdekoliv.

Můj tip: Krkonoše – pramen Labe

Náhodný generátor čísel vylosuje 2 tipy, jejichž autorky získají právě tyto buzoly. Zasílací adresa musí být v ČR.

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablog

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Své tipy můžete sdílet i fotkou na IG, nezapomeňte přidat @3dmamablog.cz

Soutěž bude probíhat od 10. 10. 2018 do 20. 10. 2018 do 12,00 hod. Vylosovaná jména 2 výherkyň zveřejním v komentáři tohoto článku 21. 10. 2018.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.

10 thoughts on “BUZOLA PRO DĚTI”

  1. Moc ráda se podělím o tip na výlet s dětmi do Hamrů nad Sázavou na starý Šlakhamr, který je v krásném údolí.Zároveň po cestě uvidíte sochu Mamuta a Rozštípenou skálu ideální pro horolezce.

    Reply
  2. Mám jeden bezva tip v pošumaví u Prachatic – Matýskova stezka, trasu ujde i dvouleťák , při trase děti plní různé úkoly a na konci je krásná farma , kde je i dětské hřiště, zvířata, kavárna 😉

    Reply
  3. Vesely Kopec, skvely skanzen na Vysocine s dobovymi akcemi pro deti i dospele. 🙂 Krasny rodinny vylet.

    Reply
  4. Pro děti bych doporučila Frieport – Hatě u Znojma, pro rodiče Znojmo,vinařské stezky a sklepy. Přeji hezký výlet. Rodačka ze Znojma.

    Reply
  5. Zámek Loučeň, skvělé labyrinty, různé možnosti kostýmovaných prohlídek včetně čokoládové s ochutnávkou. Krásný park a romantické prostředí. sdílím na FB

    Reply
  6. Pridavam svuj tip na vylet do zdaru nad sazavou, kde muzete se starsimi detmi navstivit muzeum nove generace v zamku pod kostelem sv. Jana nempomuckeho na Zelene hore, ktery je zapsan v Unescu. Okolo zamku vede stezka vhodna pro kocarky a peknou prirodou lze dojit k Pilske nadrzi, kde je rekreacbi areal pri deti i dospele( hriste, minigolf, vsnkvoni posilovny, slapadla atd.) a hranicni kamen v podobe lva a orlice od Olsiaka. Kousek odtud lze dojet do Polnicky kde je raj pro deti v zabavnim parciku Vagon.

    Reply
  7. Zdravím, díky všem za krásné tipy na výlety. Náhodný generátor čísel vybral Zdenu S. (blog) a Zdeňku H. (IG). Gratuluji! Email a zpráva na IG bude odeslána zítra ráno.

    Reply

Leave a Comment