ONLINE NÁKUPY – MAPA SVĚTA

Veškeré nákupy řeším posledních pět let online. V této chvíli je už jen pár položek, které jsem ještě takto nenakupovala.  Obraz byl jednou z nich. První online objednávka obrazu je díky firmě Pixers za mnou. Mapa o rozměrech 150 x 100 cm je už na stěně. Jak jsem Vám líbí? A proč zrovna mapu světa?

Přiznávám, že výběr z široké nabídky mi situaci neulehčil, ale naopak zkomplikoval. A shodu při výběru reprodukce jsme s manželem nenašli.  Téma mapy nás však oba zaujalo díky společné cestovatelské vášni.

Zároveň se neustále snažíme, aby i naše děti měly základní přehled i o světě za hranicemi ČR. Velká mapa na stěně našeho domova je jeden ze způsobů, jak nenápadně dětem předat informace o uspořádání světa. U nás rozhodně velké téma k rozhovorům a přiznávám, že mám velkou radost, když se děti ptají a zajímají se, jak se v jednotlivých zemích světa žije. Otázkou je, jestli stejnou radost budu mít i za deset či patnáct let, až se mi případně rozjedou do světa. Na druhou stranu považuji poznání jiného způsobu života a respekt k němu za základní informaci, kterou bych chtěla svým dětem předat. Nízká míra tolerance k odlišnostem (jakýmkoliv) je podle mě velkým problémem ČR a nerada bych, aby moje děti měly omezený pohled na svět jen jedním směrem.

Díky tomu, že jsme chtěli mapu s využitím i pro děti, vyloučili jsme ty bez konkrétního zobrazení států. Pak už volba konkrétní mapy byla jednoduchá, neb jsme ladili s okolím:)

Objednávka byla nakonec záležitostí několika minut. Na mou chybu při objednávání mě upozornili až při výrobě mapy. Přehlédla jsem správný ořez, a jsem opravdu ráda, že firma se ujistila předem, zda opravdu chci mít Austrálii až na hraně obrazu. Samozřejmě, že ne. Austrálii tedy máme celou a já si budu pro příště pamatovat, že se změnou velikostí obrazu se mění i rozmístění mapy na obrazu:)

Dodání bylo v řádu několika dní, mapa dorazila pečlivě zabalená. Jak moje děti využili karton se můžete mrknout na Instagram.

Na kompletní nabídku, která mimochodem obsahuje i nálepky na kultovní IKEA stolek Lack se můžete podívat na


Jaké hry hrajeme s dětmi ve věku 4 až 10 let právě u této mapy sepíšu během příštího týdne.
  Přijďte se inspirovat, protože u nás tahle mapa baví opravdu celou rodinu.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

 

Leave a Comment