ZPÁTKY DO ŠKOLY

Více než polovina prázdnin za námi, začátek školního roku je zejména pro školáky pořád daleko. Pro rodinný rozpočet vícedětné rodiny však už bije zvon na poplach.  Ani dovolená často nevychýlí rozpočet tak jako nástup dětí do základní školy. Koncentrace veškerých plateb za kroužky, poplatky do třídních fondů, adaptační pobyty, školní a sportovní potřeby do jednoho měsíce znamená často nutnost reakce už v srpnu. Netvrdím, že úderem prvního září budeme mít doma vše, ale slušný základ tady bude určitě.

Po pěti letech školní docházky mých dětí jsem vybrala 3 tipy, které se mi osvědčily a zároveň mi ušetřily nejen čas, ale i peníze.

Sdílejte své tipy na téma “ZPÁTKY DO ŠKOLY” a získejte poukázku na nákup v hodnotě 1000 Kč do hypermarketu Globus! Více info na konci článku.

3 TIPY PRO ZAČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU

Rána u školáků na začátku školního roku jsou hektická už sama o sobě. Doznívající prázdninový režim znamená u nás často velkou improvizaci na téma “svačina”.  Dostatečná zásoba zdravých svačinek mi opakovaně v náročných měsících jako je září usnadňuje život.

Zejména při celodenním pobytu mimo domov pak není třeba řešit odpolední svačinu nákupem po cestě.

Loni jsem začala objednávat Emco boxy přímo od výrobce.

Na 3 kliknutí mám do dvou dnů doma slušnou zásobu malých svačinek.

Nejenže přijde mix různých výrobků, ale oproti běžné ceně v online potravinách je cena nižší a doprava zdarma. Baví mě i rychlost dodání, zatím pokaždé obratem. Emco body ihned na účtě jsou pro mě jen bonus navíc.

Podepsat či nepodepsat pastelky? Loni po mém zveřejněném článku proběhla velká diskuse na FB, která poměrně vyrovnaně obhajovala obě stanoviska. Mám zkušenost s dvěma školními dětmi a troufnu si tvrdit, že opravdu jsou děti, které potřebují podepsat pastelky. Jinak se ty pastelky do pouzdra nedostanou.

Mám doma oba typy dětí, souhlasit můžu s oběma názorovými tábory. Ale i tady platí, kdo nezažil, nepochopí. Opakovaně kupovat základní vybavení penálu netěší nikoho z nás. Letos u nás už podepisování není třeba, ale za rok nastupuje do školy nejmladší. Šablonu na jmenovky zatím mazat nebudu. 🙂

Zdarma šablona na samolepky ↑ ↑ ↑ ↑

Stejná situace je nejen u oblečení, ale také u ostatních věcí do školy. Podepisování předchází záměnám a ztrátám. Věc je ihned identifikovatelná i přesto, že dítko se k ní nehlásí. Naše osvědčené způsoby podepisování jsem už popsala na blogu.

Jak podepsat věci do školy? ↑ ↑ ↑ ↑ ↑

Další inspiraci na téma ZPÁTKY DO ŠKOLY průběžně ukládám jako obvykle na Pinterest. Najdete tam nejen šablony zdarma k vytištění, ale také inspiraci na úložné prostory na školní potřeby a další tipy od českých i zahraničních blogerek.

Článek je sponzorován hypermarketem Globus, který pro vás věnoval 1 poukázku na nákup ve výši 1000 Kč. Globus připravil akci speciální akci “Back to school”, letos se zaměřuje na logopedické pomůcky.

Ostatní zveřejněné tipy a odkazy jsou moje “reklama z přesvědčení”. 

A co se osvědčilo nejen Vám, ale i Vašim školákům či školkáčkům? Sdílejte svoje tipy k usnadnění školního roku a můžete poukázku v hodnotě 1000 Kč vyhrát právě vy.

Náhodný generátor čísel vylosuje 1 autorku komentáře, která vyhraje tuto poukázku. Poukázka bude zaslána obratem na začátku posledního prázdninového týdne.

N E Z A P O M E Ň T E ❤ 

Současně být fanouškem FB profilu 3dmamablog nebo sledovat můj profil na IG @3dmamablog

Kdo soutěž nasdílí na FB či IG, bude do losování zapojený dvakrát, stejně tak se zdvojnásobí šance, pokud zmíníte kamarádku, kterou by soutěž mohla zajímat.

Své tipy můžete sdílet i fotkou na IG pod hastagy #soutez3dmamablog #globus #backtoschool.

Soutěž bude probíhat od 6. 8. 2018 do 21. 8. 2018 do 12,00 hod. Vylosované jméno 1 výherkyně (zasílací adresa musí být v ČR) zveřejním v komentáři tohoto článku 22. 8. 2018.

16 thoughts on “ZPÁTKY DO ŠKOLY”

  1. Co se mi osvědčilo? Vyprat během prázdnin aktovky, raději už v cervenci, ( zase u syna tam zůstala zapomenutá svačina…
    Pak udělat seznam dohromady všem třem skolakum a pak to objednat přesto net v Sevtu ..
    Ad svačiny by se hodilo nasusit ovoce,ale to je pro mě už vyšší level ( to zvládla sestra)… díky za tip na Emco,okouknu to..

    Reply
  2. To označování pastelek mi připomnělo, jak označují své štětce, nůžky, tužky, když máme tvoření. Washi páska!!! Jinak se mi osvědčily staré velké kalendáře na obalovaní učebnic.

    Reply
  3. Osvědčilo se mi určite byt připraven! Vše potřebné si zapsat a pomůcky nakupovat v průběhu roku a ne az poslední týden v srpnu

    Reply
  4. Nám se osvědčilo mít vždy na svačinu nějaké sušené ovoce, ovocné kůže-kluci to milují a nezabírá moc mista ?. Takž od jara už u nás jede sušička ?. Díky za soutěž. Andrea

    Reply
  5. My máme teprve 1. školáka, s vysvědčením z první třídy, společně s vysvědčením přinesl i seznam pomůcek do druhé třídy, hned jsem vše objednala v sevtu, vyprala aktovku atd a uložila hluboko. 🙂
    Bačkory jsme koupili v ccc, když měli 20% slevy a užíváme prázdniny a nic neřešíme.

    Jinak my podepisujem vše, syn sám chce mít vše podepsané, ačkoliv si věci pozná, je tak klidnější. Nevidím tedy důvod mu vše nepolepit. Má jednak nálepky jméno příjmení přímo na tělo, plus v albi koupené samolepky jen se jménem.

    Hezké dny, Iveta
    Sdílím jako Iveta Daniel

    Reply
  6. Vše děláme na poslední chvíli, dcera jde do školy až 10.9.,takže ještě máme čas. Svačiny vytváříme, kupujeme společně, aby to vůbec snědla.

    Reply
  7. já už od školky podepisuji vše 🙂 jak pomucky tak oblečení, které jsem zrovna nešila já :-)podepisuji nesmazatelným fixem…. svačiny u nás běžne fungují i v mš, takže to pro nás nebyla změna s nástupem do školy…. vyhovuje mi svačinu připravovat už večer a ráno jen sáhnu do ledničky, jelikož často peču něco sladkého, tak jsou snidaně i svačiny poměrně bez práce…..ale fajn jsou i svačinky od firmy LeGracie, jejich kokosky bez přidaného cukru milujeme všichni (dělám i domácí variantu RAW datlových tyčinek, dlouho vydrží,dodají energii a domácí verze vyjde levne – tip na recept najdete u blogu MaruskaVeg)

    Reply
  8. Mně se nejvíce osvědčilo si koupit pořádně pevné desky na učebnice, abych je nemusela na konci roku platit. Co se týče svačinek, tak jsem vždycky sebou měla Raw tyčinky od legracie a Bombus. Do školy se většinou připravuji týden dopředu, abych nemusela všechno honem honem?

    Reply
  9. Nakupujeme školní pomůcky postupně, ne nárazově. Za přezůvky připlatím a chodím kupovat kvalitní do lékárny, nedeformují nohu a oplatí se tím, že déle vydrží.

    Reply
  10. letos řešíme jen nákup bačkůrek do mateřské školky, kvalitní a certifikované žirafky, svačinky mají ve školce, příští září jde do první třídy tak pak to bude nakupováníčko

    Reply
  11. Dcera teprve pujde, ale uz ted vim, ze musim kontrolovat zbytky svacin (at neni vykvetla taska behem prazdnin). A vse radne zabalit, hl.ucebnice, at vydrzi. Poridit spolecne backurky i tasku s penalem bude nutnosti a idealne objednat vse v klidu pres internet.

    Reply
  12. V září nás čeká první školní den, tak osvědčené tipy nemám, ale všechny věci nakupuji se synem, ne za jeho zády. Chce se na všem podílet, sleduje, kolik, co stojí, tak snad si bude věcí vážit, když si je vybírá a “platí” sám. A co se týká školkových vychytávek, pomohla nám fotka maminky v batůžku (když je smutno) a hlavně podepisovat úplně všechno. I plyšáky. Obzvlášť když frčí nějaký sbírání bodů, to pak mají plyšáky všichni a poznej toho svýho, že jo. 🙂 A neštěstí je na světě.

    Reply
  13. Také se mi ve škole osvědčilo podepisování všech věcí. Předešlo se tak k hádkám mezi spolužáky, kteří se spolu pořád tahali o nějakou věc. S dcerou jsme podepisování zahájily už minulý týden, aby byla do školy řádně+ připravená. Vedu ji k tomu, nic nenechávat na poslední chvíli, protože v tom spěchu se vždycky na něco zapomene.

    Reply
  14. Nakupujeme v průběhu roku vše postupně do zásoby, čili potom máme a nevysaje to najednou tolik z rozpočtu.

    Reply
  15. Sice to je už dlouho, ale mě se místo podepisování věcí osvědčilo dělat si na nich tajné značky. Začal jsem s tím, když jeden spolužák (Možná proto,, že rodiče mu moc věcí nekupovali) si obstarával svojí výbavu tak, že skoro každému něco vzal a podpisy se pokusil zlikvidovat – u tužek podepsanou část odřízl, u per z plastů si dokonce sehnal nějakou kyselinu a jméno vyleptal atd. Takhle jsem přišel o své oblíbené péro, tak jsem přešel k systému tajných značek a vyplatilo se. U dalšího odcizeného péra jsem ho usvědčil, i když mi ho pak bylo docela líto. 🙂

    Reply
  16. Zdravím, děkuji všem za účast a inspiraci. Poukázka je však jen jedna. Náhodný generátor čísel vybral Zuzanu Š., které jsem právě poslala zprávu na FB. Gratuluji. Kdo nevyhrál, může se už brzy těšit na další darovačku. Krásný zbytek prázdnin.

    Reply

Leave a Comment