NEBUŠICKÁ NAUČNÁ STEZKA

VÝLET V PRAZE – NEBUŠICKÁ NAUČNÁ STEZKA

NEBUŠICKÁ NAUČNÁ STEZKA

Láká vás to do přírody? Máte rádi turistiku a chodíte rádi do lesa? V parném létě zde bude o malinko chladněji. Zveme vás do lesa Hlásek na nebušickou naučnou stezku, kterou si děti opravdu užijí! Líbí se menším i větším dětem. Cestu zvládnete projít i s kočárkem.

Nebušice jsou na severozápadním okraji Prahy a dostanete se sem i MHD. Nebušická naučná stezka začíná u kostela (zastávka K Noskovně) a po jeho levé straně sejdete dolů. U prvního stanoviště je rybník, kde můžete nakrmit kachny. Stanovišť je celkem 12 a provází vás nimi kovář Nebuch. Najdete na nich zajímavé úkoly. A také mapu trasy, takže opravdu nezabloudíte.

Úkoly jsou zábavné i naučné zároveň. Budete hledat schovaná zvířátka, stavět skřítkům domeček, rozeznávat stopy zvířat a roztřídíte jedovaté rostliny a houby od těch, které jsou jedlé. Také se podíváte na největšího predátora na světe!

Cestou potkáte kozy, které můžete pohostit mrkví, či jablky. My si je i pohladili. Tady jsme nabrali asi to největší zdržení.

V půlce cesty se sejdete s kovářem Nebuchem v životní velikosti. Je svalnatý a vybízí, aby jste po něm házeli šišky.

Naučná stezka končí krásným výhledem na Nebušice. Cesta je lemovaná lavičkami, posezení s pohledem na Nebušice je opravdu kouzelné.

Dvanácté stanoviště je Na Mlýnici, kde byl 12.5. 2018 slavnostně otevřen FITPARK. Až sem příště půjdeme, určitě ho vyzkoušíme!

Stezka je dlouhá 3 kilometry a uvádí se, že trasu projdete zhruba za jednu až dvě hodiny. Věřili jsme, že uděláme rekord a do hoďky to máme. Ano, rekord jsme opravdu udělali! Šli jsme to 4 hodiny!

Z 12 stanoviště můžete vzít MHD (zastávka Na Mlýnici), ale my jsme to vzali po silnici a vrátili jsme se ke kostelu a k prvnímu stanovišti. Osvěžili jsme se v čerstvém čistém pramenu, který vtéká do rybníka (nepít, pouze ochladit). A protože nám došla voda a žízeň byla veliká, hned naproti kostela je obchod, kde jsme doplnili zásoby.

Děti mají energie na rozdávání a ptají se na další výlet. Máte-li zajímavý tip, sem s ním! Napište nám a my se tam rádi zajedeme podívat.

Tento tip na výlet Vám připravila Katarína. Je maminkou větších dětí a pořád ji baví si hrát. Hraje divadlo pro děti a zajímají ji zábavné hry a tvoření. Ráda pořádá akce pro děti. V repertoáru má také knížku „2. A,“ kterou najdete v knihkupectví Kosmas, nebo přímo u ní na www.nahoupackach.cz

Katarína Fiala
Více o jejích knihách na blogu – TADY!

Další tipy kam v Praze s dětmi najdete na webu Pražské zkratky.

Vyšehrad s dětmi ✓Po stopách Golema ✓Karlovo náměstí ✓Botanická zahrada PF UK ✓Národní muzeum ✓V Praze pro děti zdarma ✓Šifrovačky zdarmaRozhledna na mostě

1 thought on “NEBUŠICKÁ NAUČNÁ STEZKA”

  1. Moc děkujeme za tip. Stezka byla skvělá, les možná ne jeden z nejhezčích, ale stezka opravdu pěkně interaktivně připravena. Děti se těšily na další a další cedule. Ti skřítci byli skvělí, jejich příběh se nám ještě během cesty různě odvíjel.

    Jako tip na další pěkné putování bych dala naučnou stezku Čihadla, vede k nově postavené zajímavé rozhledně Doubravka XIV. Není interaktivní, ale na každé ceduli je pohádka o víle, která provází stezkou a učí děti o přírodě. Jen nemůžu info o stezce najít na netu. My na ni narazili při toulkách na kole. Pak jsme si ji prošli jiný den.

    Reply

Leave a Comment