HRADEC KRÁLOVÉ S DĚTMI

3dmama loni zveřejňovala své tipy na výlety s dětmi po ČR. Našli byste tam tip na výlet do Plzně nebo do Liberce, ale můj rodný Hradec (Králové) zůstal stranou. Přitom se do Hradce dá jet z Prahy i na otočku během jednoho dne a hlavně: nabízí zajímavý program pro rodiny s dětmi.

Tip na jednodenní program s dětmi do 10-ti let v Hradci Králové: zaparkujte u Koupaliště Flošna, běžte do divadla Drak do herny a na výstavu, potom na oběd na Velké náměstí, procházkou na Bílou věž a/nebo k soutoku a domů.

Níže najdete detailnější popis výletu a další rychlé tipy.

INDOOR I OUTDOOR HERNA

LABYRINT DIVADLA DRAK – pro mě jednoznačně největší překvapení poslední doby v Hradci. Už v Draku nejsou “jen loutky”, ale také interaktivní výstava, kde děti (i dospělí) poznávají (zkoušejí!) jednotlivé profese spojené s divadlem (tvorba loutek, kostýmů, zvukových i světelných efektů). Opravdová herna, vše se dá vyzkoušet.

Také Vám děti můžou zahrát loutkové divadlo s velkými loutkami.

Děti si návštěvu užijí určitě už od věku 2-3 let.

Pro milovníky časopisu Raketa: aktuálně (1/2018) zde probíhá výstava ilustrací k tomuto dětskému časopisu.

RYTÍŘSKÉ HRADIŠTĚ

Nejedná se o žádnou “komerční” atrakci, je to originální hřiště, v lese, se vstupem zdarma. Také je zde ohniště pro případné opékání bůřtů. Dostanete se sem procházkou z Malšovic, Lesního hřbitova.. jen kočárek je potřeba takový, který zvládne lesní cesty. Podívejte se na fotogalerii.

WELLNESS

Do sauny s dětmiKoupaliště Flošna (každou sobotu do 15h). Často se v sauně předpokládá, že tam bude klid, tzn. ani nebudou rušit děti. Tak tady se s dětmi počítá, kromě toho se můžou vyřádit i v bazénu a vířivce.

Aquacentrum – nabízí jak vlnobití, vířivku, tak tobogán (saunu i 50m plavecký bazén). Vstupné je oproti Praze velmi příznivé. Nabízí i ubytování.

DALŠÍ PROGRAM

  • procházka k soutoku Labe a Orlice (očekávejte nutrie a/nebo kachny a labutě)
  • výšlap na zrekonstruovanou Bílou věž se zvonem Augustinem
  • Hvězdárna a planetárium, promítání dětských filmů, návštěvu rezervujte včas, je o ni veliký zájem (lepší než v Praze..:) )
  • Galerie moderního umění pro děti, pokud budete mít zrovna štěstí, v pátek a/nebo sobotu se můžete strefit do programu speciálně pro děti
  • Obří akvárium” – sladkovodní akvárium, návštěvníci procházejí tunelem pod ním
  • v úterý nebo čtvrtek navštěva výroby pian Petrof
  • v dubnu až říjnu Zahrada léčivých rostlin
  • dětský/rodinný zábavní park Tongo

BABY-FRIENDLY RESTAURACE 

Bistro u dvou přátel – ne přímo restaurace, jak už název napovídá. Otevřeno bohužel jen v pracovní dny, jedná se o sociální podnik. Lego, Duplo, přebalovací pult k dispozici.

Pasta Cook & Look – dobrá restaurace s dětským koutkem přímo na Velkém náměstí, tzn.pěšky dostupná jak z Divadla Drak, tak z Aquacentra, Galerie moderního umění..

Zděná bouda – restaurace při okraji hradeckých lesů, blízko Rytířského hradiště, u venkovní zahrádky relativně veliké dětské hřiště (uvnitř bohužel dětský koutek není, nicméně obsluha je přátelská k dětem)

A jestli jsem na něco zapomněla, budu ráda, když mi dáte vědět…

Leave a Comment