ZÁTOKA PAKOMINA, HVAR

Chcete strávit dovolenou jen se svou rodinou? Nechcete desítky lidí na pláži? Přejete si klid, samotu, moře jen pro sebe? Potřebujete v blízkosti restauraci, která Vám naservíruje ryby čerstvě vytažené z moře?

Pak zátoka Pakomina na ostrově Hvar je právě to ideální místo pro Vaši rodinnou dovolenou. Majitel vyhlášené restaurace zde pronajímá dva apartmány o velikosti 3 +kk, zastíněnou verandou a soukromou pláží pro každý apartmán zvlášť.

Jediným rušivým elementem můžou být výletníci, kteří příjíždějí na lodích do restaurace na její vyhlášenou kuchyni. Na malé veřejné pláži se také můžete potkat s lidmi ubytovanými v okolních cca 3 domech.

JAK SE TAM DOSTANETE?

Ať už pojedete autem nebo autobusem (vlakem) vždy se potřebujete dostat do Splitu, nebo Drveniku, odkud vyjíždějí trajekty na ostrov Hvar. My jsme zvolili trajekt na trase Drvenik – Sucuraj. Někde mezi Splitem a Drvenikem jsme na parkovišti u cesty zaparkovali, a sešli pár metrů na malou pláž na krátké vykoupání. Stejně tak se děti vykoupali při čekání na trajekt v Drveniku, kde hned vedle řady na trajekt je malá pláž.

Trasa Praha – Drvenik – zátoka Pakomina je cca 1200 km. My jsme se rozhodli cestu rozdělit do dvou dnů, a v polovině cesty jsme přespali v krásné chaloupce ve Slovinsku, kousek za Mariborem.

Poslední hodinka cesty byla nejnáročnější vzhledem k zatáčkám, úzké cestě a postupně se zvýšujícímu počtu zvracejících, ale po příjezdu jsme do 30 minut seděli na terase restaurace a pochutnávali si na večeři na účet podniku.

STRAVOVÁNÍ

Stravování je vlastní,možno domluvit plnou penzi přímo v restauraci, apartmány mají kompletně zařízenou kuchyń. Voda není pitná, v barelech je připraven týdenní přísun. Z vody se opravdu nedá vařit. Nákupy potravin se řeší místním dovozem, která zásobuje i restauraci. Přijede podle potřeby a má vše, včetně ovoce a zeleniny.

SHRNUTÍ (situace v 8/2016)

  • Apartmán cca 20 m nad mořem
  • Čisté, nově vybavené apartmány
  • Zastiněná veranda (jeden z apartmánů ji má hned u vchodu, ale malou – druhý má verandu naproti vchodu, ale velkou včetně lehátek a místa pro hraní pro děti
  • Soukromá pláž ve skaliskách u moře
  • Oblázková veřejná pláž
  • Výborná restaurace
  • Velmi vstřícný majitel – nebyl problém zajistit narozeninový dort, projížďku lodí, dovoz nákupů

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

4 thoughts on “ZÁTOKA PAKOMINA, HVAR”

  1. Dobrý den, brouzdám po internetu a sbírám tipy na dovolenou. Vidím to na Slovinsko + Chorvatsko a zaujal mne Hvar… Mohla byste mi prosím poslat odkaz na to ubytování? Přesně něco takového bych si představovala…
    Moc děkuji,
    Míša Žalská

    Reply

Leave a Comment