AQUADOME, RAKOUSKO

Pojďte nahlédnout do termálních lázní jménem AQUADOME v západním Rakousku. Místo, kde myslí na celou rodinu – od začátku až do konce.

Ihned po příchodu “nafasujete” klíče od Vaší rodinné šatny, kde se nejen převlékáte, ale i ukládáte své oblečení, tj. žádné přecházení a přenášení věcí. Vybavení v zázemí zcela odpovídá potřebám vícedětných rodin – všeho je dostatek (od přebalovacích pultů, fénů, sprch, záchodů, uzamykatelných skříněk). Prostory jsou velkoryse řešeny – nejste nikde “nasáčkovaní”. Na start i závěr více než dobrý…

Počet lehátek a odpočinkových místností je takový, že během celého dne nebyl problém najít v kterékoli části komplexu volné místo. Žádný boj o lehátka.  Areál je dvoupodlažní, tj. opravdu velký prostor, který umožní unavenému dítku se v klidu prospat či nakojit nejmenší.

Po setmění se nejen ve venkovních bazénech, ale i uvnitř budovy se různě mění barva a intezita osvětlení.

Dětský bazén i prostor pro nejmenší je ihned vedle tobogánů, tj. máte-li děti s větším věkovým rozestupem jako já – není problém. Jediným nedostatkem je podle mého názoru nulová možnost dát si kávu v blízkosti prostoru pro děti. Dětský bazén se skluzavkou a různými vodotrysky jsem při neustále kontrole své nejmladší potápky nestihla vyfotit.

Pořád mě udivuje s jakou rychlostí se třetí dítko v rodině učí novým věcem….až mé třetí dítě, které absolvovalo “jen” jeden tříměsíční kurz plavání ve věku 6 měsíců se i s křídýlky potápí a plave kraul…..brácha se ségrou tak přece taky plavou, že?

Prostor pro nejmenší, bazén je hned vlevo.

Lehátka, matrace, křesílka v odpočinkových zónách okolo Vám však dopřejí pravý relax.

Čisto, sucho a klid. Žádné davy.

Tobogány jsou dva – jeden klasický, druhý s nafukovacími kruhy.

Video z obou tobogánů najdete zde.

Nejsou nijak super dlouhé, ani super rychlé, ale díky světelným a zvukovým efektům zabavily nejstarší děti bez problémů.

Z jednoho místa jsme měli pod dohledem všechny tři děti.

Kromě hlídacího koutku, jsou zde i klidové zóny pro rodiny s dětmi. Tohle a tichý bazén (Bad Aibling) je přesně vybavení, které mi u nás doma chybí. Začínám pochybovat, že se toho dožijí moje případná vnoučata….

Hlídací koutek je zdarma, součástí je i vnitřní hřiště s prolézačkami.

V areálu není dovoleno jíst přinesené jídlo, na oběd jsme tedy zavítali do místní restaurace. (pozor: není zde dovolen přístup v plavkách). Ochutnali jsme dětské menu – špagety s boloňskou omáčkou a parmezánem, místní specialitu v podobě toustu, grilované kuře. Vše bylo dokonalé. Cenově nejvýhodnější oběd zde byl asi Germknödel s vanilkovou omáčkou v ceně okolo 5 EUR. Nejspíš byly v nabídce i polévky, ale ty jsem přehlédla. Nepřehlédla jsem výborné dorty a zákusky, radost mi neudělala cena obyčejné vody. Na druhou stranu připravené omalovánky s úkoly i pastelky zajistily oběd v klidu.

Odpolední hra se světly výrazně prodloužila naši návštěvu – bazény jsme po nasvícení museli znovu okouknout.

Cena vstupného pro rodinu s třemi dětmi (ve věku 10, 8 a necelých 5let) se ve srovnání s největším aquaparkem v ČR liší o cca 331 Kč (1699 Kč (2+2) + 1 dítě 469 Kč za celodenní vstupné v Praze/96 EUR za rodinné celodenní vstupné 2+3). V suterénu se nachází i saunový svět (za poplatek tuším 15 EUR), který jsme si neužili – děti nemají přístup.

Web termálních lázní

Tipy na ubytko v blízkosti Aquadome

Booking.com

Lyžařský areál v blízkosti

Náš oblíbený lyžarský areál, vzdálený autem cca 75 min – vhodný pro rodiny s dětmi, které začínají na lyžích

Jaké jsou Vaše oblíbené termální lázně?

Já kromě těchto mohu také pro rodiny s dětmi doporučit:

  • Bad Aibling v Německu (kousek od Mnichova) – tichý bazén je nezapomenutelný relax
  • Therme Wien kousek od Vídně

Letos v létě jsme si užili i termální koupaliště v Kostnici (Německo), vnitřní část právě procházela rekonstrukcí, ale venkovní část myslí především na rodiny s dětmi.

 

Leave a Comment