GAMEBOOK PRO DĚTI

Kniha podle představ mého syna musí mít dostatek akce, napětí a dobrodružství. Tohle rozhodně splňuje novinka nakladatelství Portál. Jedná se o gamebook, který je určen především pro děti od 9ti do 13ti let.

Gamebook znamená, že čtenář není stoprocentně vázán napsaným příběhem, ale do určité míry si jej vytváří sám. Mě připomíná hru, kterou jsme hrály na základní škole. Tahle konkrétně má v sobě bonus, že se děti zábavnou formou dozví i informace z české historie.

Kniha syna skvěle naladila na náš tradiční prázdninový výlet ranní Prahou. V brzkých ranních hodinách procházíme prázdnými uličkami a užíváme si Prahu bez davů. Procházku končíme velkou snídaní v některé z kaváren. Letos jsme to měli i s příběhem hlavních hrdinů této knihy.

Syn  si přečetl pár “pikošek” a my máme nové výletní cíle. Rozhodně ještě letos zamíříme k letohrádku královny Anny, o kterém syn ví díky této knize docela dost. Docela mě překvapilo, co všechno si o něm zapamatoval. A nejen o něm.

Kniha vypráví příběh 2 kamarádů (Vojty a Klárky), žáků čtvrté a páté třídy základní školy.Ti se nedopatřením ocitnou v Praze v době císaře Rudolfa II. Luštění hádanek a vyřešení logických úkolů posouvá děj dopředu. Na jedné straně příběh, na druhé stránce úkol.

Pro mě je tato kniha příjemným překvapením. Není totiž jen o čtení. Shodli jsme se společně se synem, že bychom rádi další díl. Jinou dobu či město? Určitě tohle není náš poslední gamebook.

Recenzní výtisk věnovalo nakladatelství Portál, s.r.o. Na odkazu pod titulní stránkou můžete najít ukázku z knihy a také ji přímo od nakladatelství zakoupit. Cena je v této chvíli 159 Kč (7/2017).

Název: Ztraceni v rudolfinské Praze
Autor: Renata Šindelářová
Nakladatelství: Portál, s.r.o.
Počet stran: 126
Anotace: Gamebooková kniha vypráví napínavý příběh dvou současných dětí, Vojty a Klárky, které se nedopatřením dostanou do minulosti a ocitnou v Praze Rudolfa II. Kniha je určena především pro děti mladšího školního věku a kombinuje čtení s logickými úkoly, jejichž splnění posouvá děj dopředu. Děti se přirozenou zábavnou formou dozvídají informace z české historie a poznávají naše hlavní město z trochu jiného úhlu. 

Ukládáte si inpiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek. 

Leave a Comment