HRA AZUL

Ježíšek nám pod stromeček nadělil krásnou deskovou hru jménem Azul. Neznáte? Azul je rychlá, krásně barevná hra pro celou rodinu. Pojďte nahlédnout.

HRA PRO CELOU RODINU – AZUL

Vaším úkolem je vytvořit tu nejkrásnější mozaiku pro královský palác. Každý hráč dostane hrací desku. Deska je oboustranná, ale jediným rozdílem je vzor, na který je možné umísťovat dlaždice.

Hra pro celou rodinu: AZUL

Základní strana dává hráčům předem stanovený vzor. Pokročilá strana umožňuje zvolit si vzor vlastní – za podmínky, že dodrží pravidla pokládání dlaždic, tzn. že v každé svislé a vodorovné řadě může být každá barva dlaždice pouze jednou. Všichni hráči hrají na stejných stranách hracích desek. 

Doprostřed hrací plochy se umístí výlohy ve tvaru kruhu. V každém kole představují novou nabídku dlaždic.

Hra pro celou rodinu: AZUL

Samotná hra Azul probíhá v několika kolech. Každé kolo má 2 fáze – hráči si nejdříve berou dlaždic a umísťují je do přípravných řad. Jakmile je nabídka dlaždic zcela rozebrána, následuje druhá váze – obkládání stěn.

V jednodušší variantě podle vzoru, nebo ve složitější podle daných pravidel. Za umístěné dlaždice dostávají hráči body. Hráč s největším bodů na konci hry se stává vítězem.

Hra pro celou rodinu: AZUL

Oficiálně je hra určená pro děti od 8 let, moje sedmiletá dcera nezaváhala, věřím, že pravidla by pochopila i o rok dříve. Jsem si jista, že i šikovný předškolák hru zvládne. Pomoc bude nejspíš potřebovat při sčítání bodů, neboť výsledný součet bodů se běžně pohybuje nad číslicí 50.

Hra pro celou rodinu: Azul
Více o hře i její další varianty – TADY!

Hra má jedinou chybu – je jen pouze pro 4 hráče. Rozšiřující balení neexistuje, jediným řešením je zakoupit další balení.

Jakou deskovku jste našli pod stromečkem vy?

MOŽNÁ VÁS BUDE ZAJÍMAT:
RUMMIKUBHRA UBONGOHRAVÁ PRAHADOMA VYROBENÉ HRAČKYHRAJEME SI NA CHODNÍKU MAPA EVROPY (HRY)RETRO HRY NA CESTY

Plánujete výlet s dětmi do Prahy?
To nejlepší v Praze pro děti najdete právě tady!

Leave a Comment