MINIATURPARK

Nenáročná procházka a odpočinkový výlet pro celou rodinu je návštěva miniaturparku Boheminium. Jedná se o čtvrtý největší park miniatur v Evropě, pojďte nahlédnout.

MINIATURPARK BOHEMINIUM

Ačkoliv nemám dobrou zkušenost s podobnými areály v České republice, tenhle park nás příjemně překvapil. Potřebujete-li zabavit děti, v klidu si vypít kafe a oceníte nenáročnou procházku, pak rozhodně miniaturpark Boheminium nemůžete minout.

Boheminium

Nerozumím výběru modelů, ale rozhodně nás řada z nich překvapila a přidali jsme si je na seznam naplánovaných výletů. Zároveň bylo příjemné vidět, kolik jsme už s dětmi navštívili míst.

Řadu míst, včetně např. Kamenného mostu v Písku či Černé věže v Českých Budějovicích dokázala správně určit i moje nejmladší.

Boheminium

V areálu najdete 76 modelů. K dispozici je zdarma mapa areálu, která je srozumitelná i mladším školákům.

Boheminium

Park Boheminium najdete v Mariánských lázních. Cesta autem z Prahy trvá necelé 2 hodiny a ujedete vzdálenost 170 km. My jsme na výlet vyrazili z Františkových lázní, odkud je to jen cca 40 km.

Přijít můžete pěšky přímo z kolonády, což je přibližně 2,8 km. Procházku si můžete zkrátit nejstarší kabinovou lanovkou v Čechách. Podrobnosti o lanovce a jízdném najdete TADY!

Cena vstupenky pro rodinu s dětmi (2+3) je 460 Kč. Podrobnosti o parku najdete na jejich webu TADY!

Boheminium

V areálu najdete grill i kavárnu s terasou. Dětské hřiště je na dohled z terasy. Bohužel terasa je jediné místo, kde je povoleno v areálu kouřit.

Vláček i lanovka jsou v pohybu. Tlačítko je dostupné i pro batole.

Boheminium

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte i na tento článek.

Další tipy na výlety s dětmi v České republice najdete TADY!

Rychlá inspirace je i v albu Poznáváme Česko na Facebooku.

2 thoughts on “MINIATURPARK”

  1. Dáváte tip na výlet s dětmi a píšete – “bohužel terasa je jediné místo, kde je povoleno v areálu kouřit?” 😀

    Reply
    • Bohužel pro nekuřáky jako jsem já, tj. terasa je fajn, ale my tam bohužel neposeděli. Mělo to být varování pro ostatní nekuřáky.

      Reply

Leave a Comment