NEJ KNIHY PRO DESETILEŤÁKA

Už tradičně jdeme s dětmi v den vysvědčení do knihkupectví, kde si sami mohou vybrat 1 knížku na léto. Oni jsou nadšeni, já to považuju za důležitou minilekci o životě s třemi dětmi, a pak se ráda vracím k výběru knížek online a v knihovně 🙂 Loni mi hodně pomohlo, když jsem měla pro všechny děti vytipované knížky – i tak jsme tam strávili daleko více času než jsem původně měla v plánu. Nejstarší už letos přečte 1 až 3 knížky za měsíc. Prošla jsem s ním jeho knihovnu a společně můžeme doporučit těchto

DESET KNIH PRO DESETILEŤÁKA,

třeba tenhle seznam pomůže zrovna Vám. Vaše tipy uvítám v komentářích. Nebojte se napsat, komentáře už fungují.

Největším objevem letošního roku je pro nás švédská autorka Frida Nillson a její Piráti z Ledového moře. V plánu máme i její knihu Gorila a já.

Neméně zajímavou knihou, kterou jsme přečetli oba, je první díl knihy Světoví Češi. Na dvojku se těšíme.

Sám si vybral v knihovně a během týdne přečetl knížku o problémech obyčejného dvanáctiletého kluka.

Právě čte novinku Ztraceni v rudolfinské Praze –  gamebookovou knihu, kde se hlavní hrdinové nedopatřením dostanou do minulosti a ocitnou se v Praze Rudolfa II.

O prázdninách má v plánu Velkou indiánskou knihu.

Na každodenní cesty vlakem si bral Ducháčkovic rodinu.

Z knižního veletrhu Svět knih si odnesl pro mě neznámé Trosečníky v čase.

Poslední rok se vrací ke Geometrii bez mučení. Tohle je kniha, u které mě “baví” cena. Nakladatelství ji v této chvíli prodává na svém eshopu za 149,– Kč. Některá online knihkupectví se jí nezdráhají prodávat za 408 Kč. Syn si přeje některý z dalších dílů.

Sérii o Harrym Potterovi letos dočetl, začíná novou – Letopisy Narnie.

Novinkou posledního měsíce jsou u nás audioknihy. Nejmladší díky nim občas usíná sama. Nejstarší si ji bude brát na naše letní cesty. Vybral si Dvacet tisíc mil pod mořem, které předčítá Miroslav Moravec, Radoslav Brzobohatý a Luďěk Munzar. Já se na ně těším taky.

A co čtou Vaši desetileťáci?

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Leave a Comment