VESTECKÝ RYBNÍK

Tohle místo na okraji Prahy má skoro vše, co potřebujete na nenáročný výlet s dětmi. Zcela určitě si zde odpočinete, rozhodněte je to ideální zastávka na cyklovýletě s dětmi.

VESTECKÝ RYBNÍK

Obec Vestec leží jen 13 km jihovýchodně od centra Prahy. Z Opatova trvá cesta autobusem č. 326 jen 36 minut. Pojedete-li autem, zaparkovat můžete zdarma na ulici U hřiště. Cestu na kole z Průhonického parku teprve ověříme.

Vestecký rybník
Zdroj: Googlemaps

Kromě procházky kolem rybníku si zde můžete zaběhat, jezdit na kole či jezdit na kolečkových bruslích.

Najdete zde krásné dětské hřiště se skvělým bubínkem i trampolínami.

Vestecký rybník
Tenhle bubínek by měl být na každém hřišti!

Venkovní tělocvična, sprcha na osvěžení, dostatek místa pro piknik na trávě i ve stínu i veřejné místo pro opekání – tohle vše nabízí okolí Vesteckého rybníku.

Od naučné planetární stezky jsme očekávali daleko více, ale možná máme příliš velké děti a nejmladší zase naopak potřebuje hravější formu. Na druhou stranu stezka vede po asfaltové cestě, což může být výhodou pro odrážedla či koloběžky.

Planetární stezka Vestec

Vestecký rybník v zásadě nemá chybu, zvlášť pokud si potřebujete na chvíli odpočinout. Každý člen naší rodiny si zde našel “to” svoje. V neděli ráno se zde procházelo jen pár rodin, ale v poledne už tam pro nás bylo hodně lidí.

Kam s dětmi okolo Prahy - Vestecký rybník

Pro nás si to ukládám na seznam jako ideální zastávku na občerstvení na cyklovýletu.

Pokud hledáte místo bez lidí, mrkněte na náš výlet z minulého týdne.

https://3dmamablog.cz/2020/04/21/kam-do-prirody/

Další tipy pro výlety v České republice – TADY!

Leave a Comment