YPSILONIE

Rummikub, Carcassonne, Samaja jsou roky naše oblíbené deskovky – stálice, které máme doma už několik let. Řadu dalších si pravidelně půjčujeme z knihovny. Nejen teď, ale i v normálních časech využívám možnost rezervace.

UČÍME SE VYJMENOVANÁ SLOVA JINAK

Tuto hru jsem si půjčila z knihovny čistě ze zvědavosti. Moje starší děti ji hrály ve škole a nejmladší vyjmenovaná slova teprve čekají. Začátek jsme měli usnadněný, starší dcera si pravidla pamatovala ze školy, nebylo třeba nic složitě “studovat”.

YPSILONIE

Cílem hry je nenásilnou formou procvičit vyjmenovaná slova. Přiznávám, že mě samotnou dějová linka hry nenadchla. Na druhou stranu moje šestiletá dcera byla nadšena, stejně jako desetiletá. Obě dcery hra nadchla.

Vyjmenovaná slova

Sleva 10% se vám odečte po zadání kódu: AFF10 v tomto online hračkářství – odkaz TADY!

Znalost češtiny – vyjmenovaných slov – není pro hraní hry vůbec důležitá. Úspěch může mít i ten, kdo pravopis neumí – a ještě se ho u toho naučí.

Nevýhodou pro prvňačku (začínající čtenářku) je náročný, resp. dlouhý text na kartičkách. Její kartičky jí byly předčítány, některá slova jsme museli dovysvětlit. Pokročilý čtenář rozhodně nebude mít žádný problém.

Hra rozhodně naplní svůj cíl – zábavnou formou představí všechny vyjmenovaná slova. Je krásně, do posledního detailu graficky zpracovaná.

YPSILONIE: VYJMENOVANÁ SLOVA

Obsahuje:

  • 4 herní plány (je možné je spojit do jedné velké hry) 
  • 231 herních karet
  • 15 figurek
  • 3 kostky

Doba hry je oficiálně uváděna 25 až 50 minut, my jsme za 25 minut nestihli skoro nic. Oficiálně je určena dětem od 7 let. Moje nejmladší by se určitě zapojila s přehledem už v pěti letech.

Z mého pohledu je hra skvělým doplňkem pro výuku do školy. Domů bych si ji pořídila jen v případě domácího vzdělávání či obtíží ve škole, popř. pro vyvážení specifického přístupu v některých školách. Zvážila bych ji i při přípravě na příjímací zkoušky na osmileté gymnázium – některé pikošky se v těchto testech objevují.

YPSILONIE: VYJMENOVANÁ SLOVA

Samotný motiv hry vyjmenovaných slov mě neoslovil, pro společně strávený čas u deskové hry potřebujeme téma, které rezonuje pro celou rodinu. Hry zmíněné v první větě článku osloví i nejstaršího.

Výrazně levnější způsob pro domácí procvičení vyjmenovaných slov s nejmladší nejspíš upřednostním pexeso Ypsilonie. I na toto pexeso se vztahuje sleva 10% po zadání slevového kódu AFF10.

Cena pexesa je 45 Kč. Podrobnosti – TADY!

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek a mrkněte i na moji pravidelně aktualizovanou nástěnku. Mrkněte na mou nástěnku na Pinterestu na další tipy jak procvičit vyjmenovaná slova.

Leave a Comment