SEVERNÍ ČECHY

Plánujete-li výlet na sever s dětmi, pojďte nahlédnout. V mém seznamu najdete naše ověřené výlety, ale i místa kam se teprve chystáme.

KAM NA VÝLET S DĚTMI – SEVERNÍ ČECHY

Označení Severní Čechy odpovídá současnému Ústeckému a Libereckému kraji.

JEZERO MILADA

Jezero je vzdálené jen hodinu autem od Prahy. Skoro celá cesta je po dálnici. S kolem či bez kola, rozhodně si to s dětmi užijete. Nezapomeňte si vzít draka!

http://3dmamablog.cz/2019/07/05/ustecke-more/
TISKÉ STĚNY

Tiské stěny nadchly celou naší rodinu. Letos jsme se tam několikrát vrátili.

http://3dmamablog.cz/2019/07/28/tiske-steny-s-detmi/
iQLANDIE

Nezmínit v tomto seznamu iQLANDII by byla chyba. Míříte-li do Liberce či okolí, rozhodně si vynahraďte dostatek času. Jen odpoledne dětem určitě stačit nebude.

http://3dmamablog.cz/2019/06/04/vylet-pro-celou-rodinu/
PRAVČICKÁ BRÁNA

Pravčické bráně jsem se roky vyhýbali kvůli davům. Až letos jsme zjistili, že stačí správné načasování. Nám se to OMYLEM první prázdninový týden podařilo.

Trasa: Dolní Žleb – Edmundovy soutěsky – Mezní louka – Gabrielina stezka – Pravčická brána.

Příchod k bráně půl hodiny před zavíračkou znamenal nejen vstup zdarma, ale také zcela prázdné vyhlídky. Nádhera. Jen si nejsem jista, jak bychom se tvářili o půl hodiny později.

Rozhodně však s dětmi doporučuji zvolit trasu k Pravčické bráně z Mezní louky. Trasa Gabrielinou stezkou je sice delší, ale je méně příkrá, má krásnější výhled a pro děti daleko vhodnější.

Pravčická brána s dětmi
Pravčická brána půl hodiny před zavíračkou.

Naši zmíněnou trasu v celé své délce doporučuji jen pro školáky. Naše předškolačka ji sice ušla, ale jen díky svým sourozencům. Nebýt jich, určitě ji neukecáme. Celkový počet km je na její věkovou kategorii opravdu hodně. Na druhý den sice nekňourala, ale na další túru bychom ji určitě nepřesvědčili.

ZÁMEK DĚČÍN

Prohlídka zámku Děčín byla pro nás velkým překvapením. Určitě se ještě vrátím s nejmladší na prohlídku s komtesou. Rytíř Zikmund zaujal svým výkladem celou rodinu. Letos to byla zatím rozhodně nejzábavnější prohlídka zámku, nikde jinde jsme se tak nenasmáli. My i děti. Víc neprozradím, ale rozhodně doporučuju.

Děčín s dětmi
Na prohlídce s rytířem jsme první prázdninový týden byli sami.

Více info o prohlídce – TADY! Do podzemí určitě nezapomeňte menším dětem vzít mikiny. Tílko nebylo úpně ideální.

JETŘICHOVICKÉ VYHLÍDKY

Se školáky si určitě užijete trasu začínající v Jetřichovicích – Mariina vyhlídka – Vilemínina stěna – Rudolfův kámen.

http://3dmamablog.cz/2019/05/03/jetrichovice-vyhlidky/
NAŠE PLÁNY V SEVERNÍCH ČECHÁCH

Skvělé tipy na zajímavé výlety s dětmi najdete jsou na blogu i IG Kačabí pohorky. Výletují s dětmi ve věku 1,5 a 4 roky, ale řada jejich tipů je zajímavá i pro starší děti.

Přehledně zpracované výlety pro rodiny s dětmi v Českosaském Švýcarsku a okolí najdete i v průvodci Toulky s dětmi v báglu. Průvodce obsahuje 59 výletních tipů včetně doporučení, které výlety jsou či nejsou vhodné pro kočárek nebo odrážedlo. Více info – TADY!

V plánu máme i Panskou skálu, o které píše na blogu Hausfrau tady.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte na tento článek.

Za Vaše tipy na výlety s dětmi v severních Čechách budu vděčna. Inspirujme se navzájem.

Leave a Comment