KNIHA PLNÁ NÁPADŮ

Naše první doma sestavená kuchařská sada měla u nejmladší velký úspěch. Na druhou stranu vyvolala u starší dcery touhu po její vlastní sadě. Víceméně si ji sama vymyslela, já jen realizuji její přání do konkrétní podoby. Vzhledem k tomu, co vše se mi podařilo na netu objevit jsem přesvědčena, že nadšení bude velké.

K jejím osmiletým narozeninám pro ni tedy připravuji velkou doma sestavenou sadu zaměřenou na vyšívání, šití a pletení. Její součástí budou i dvě knihy. Toto je první z nich. Hledáte-li inspiraci pro první šití, vyšívání a pletení pak jste na správném místě.

ŠIKULKA – VYŠÍVÁNÍ, ŠITÍ A PLETENÍ KROK ZA KROKEM

Kromě velmi pěkného a srozumitelného uspořádání mě kniha zaujala svým obsahem. Jsou zde základní návody a předlohy pro ŠITÍ, VYŠÍVÁNÍ A PLETENÍ. Obsahuje také inspiraci na tvoření – výrobu taštiček, broží, čepic, hraček. Dceři se rozhodně budou líbit triky na ozdobení oblečení.

Návody jsou přehledné, jednoduché, srozumitelné i pro úplné začátečníky. Kniha je určená dětem od 6ti let. U začínajících čtenářů může být problém velikost písma, které je velmi malé. Osmiletá dcera však už s tímto písmem nebude mít problém.

Při výběru knížky pro mne bylo důležité, aby  dcera mohla s knížkou pracovat samostatně, tj. bez výraznější mojí pomoci či vysvětlování. Věřím, že tyto přehledně sestavené návody ji budou inspirovat ke tvoření a zkoušení nových postupů a technik.

Nafotila jsem pár stránek a chuť k tvoření mám i já, neboť jsou zde např. i tipy, jak všechny potřebné věci uložit.

Oceňuji, že součástí knížky jsou i šablony – panenka a medvídek, včetně návodu jak vyrobit střih.

Knížka je součástí narozeninového překvapení, jaký měla ohlas později doplním. V této chvíli mám pocit, že tato knížka do její sady pro tvoření určitě patří.

Recenzní výtisk věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Na odkazu pod titulní stránkou můžete najít další ukázku z knihy a také přímo od nakladatelství knihu zakoupit. V této chvíli (6/2017) je akční cena 175,– Kč.

Název: Šikulka – Vyšívání, šití a pletení krok za krokem
Autor: Jane Bullová
Z anglického originálu Made by Me přeložila Leona Maříková
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 63
Anotace: V této knize naleznete celou řadu jednoduchých a inspirativních nápadů, jak zabavit malé šikovné ruce a vést děti ke kreativitě. Kniha je určena především pro malé holčičky, které seznamuje se základními technikami šití, vyšívání a pletení. Naučí se zde jednotlivé typy stehů k vyšívání roztomilých obrázků třeba na oblíbené tričko. Mohou si ušít panenku nebo medvídka, květiny a klíčenky z plsti nebo třeba vyrobit pletené hračky. Vše doprovázejí přehledné návody, konkrétní předlohy a fotografie jednotlivých postupů, jak vyrobit drobné a hezké dárky.

Obsah celé sady pro šití, vyšívání a pletení už brzy tady na blogu. Za Vaše tipy, rady či inpiraci, co by v této sadě podle Vás nemělo chybět budu vděčna.

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte si uložit i tuto knihu.

Leave a Comment