TUKONI JSOU ZPĚT!

Zpráva pro všechny milovníky knih Zubr si hledá hnízdo a Medvěd nechce jít spát spát: nedávno vyšla volně navazující obrázková kniha s příběhem “Jak Tukoni zachránili les”. A nejen pro ně! Hledáte-li knihu s celostránkovými ilustracemi pro děti ve věku 2 až 6 let, pojďte poznat blíže kouzelné tukoně.

JAK TUKONI ZACHRÁNILI STROM

Kdo jsou tukoni? Tukoni jsou kouzelné bytosti, které se s radostí a láskou starají o les. Někteří pečují o stromy, jiní o květiny a další zase o zvířátka a ptáčky. Jedni si s jeho obyvateli hrají, jiní je připravují na střídání ročních období a ukládají zvířátka k zimnímu spánku.

Přiznávám, že mi chvíli trvalo, než jsem si na tukoně zvykla. Dcera, která nepochybuje o jejich existenci, nezaváhala nad příběhem ani vteřinu.

Kniha je určená dětem od 2 let. Zaujala však i moji předškolačku, která začíná pomalu slabikovat přečtená slova. Jako expert na stavění lesních domečků ocenila i prostor pro vlastní variantu příběhu.

KNIHA PRO PRVNÍ ČTENÍ

Kniha je díky celostránkovým ilustracím opravdu kouzelná. Minimum textu podpoří začínajícího čtenáře a přinese brzy radost z přečtené knihy.

Autorkou je ukrajinská výtvarnice Oksana Bula. Australská mytologie je pro ni velkou inspirací, její tvorbu se můžete najít i na  Etsy.

Ze všech tří knih, které jsem od Oksany Bula s dcerou četla, právě tahle má podle mého pocitu nejkrásnější ilustrace. Pokud se Vám líbily předchozí dvě knihy, pak tuhle oceníte určitě také!

Knihu Jak Tukoni zachránili les jsem si v rámci recenzních výtisků vybrala v online knihkupectví Knihcentrum, kde právě teď najdete v nabídce všechny knihy Oxany Bula za akční cenu 215 Kč (3/2019).

Ukládáte si inspiraci na Pinterest? Nezapomeňte i na tuto knihu.

Na další knižní tipy pro malé i velké děti se můžete podívat tady.

1 thought on “TUKONI JSOU ZPĚT!”

  1. Muj tip na vylet: Kdo mate blizko Mlade Boleslavi, na Radouci (prirodni rezervace Radouc) jsou ted mlady syslici ( je jich tu opravdu hodne). Nemeli by je lidi krmet, ale bohuzel to delaji a diky tomu staci si i podrepnout a natahnout ruku a spousta jich k vam pribehne. Deti zase bavi je honit ( oni zalezaji ruzne do der a z jinych zase vylezou).

    A co me jeste zaujalo, je tady ta bojovka na vylet nebo i na doma: http://barborabecvarova.cz/draci-bojovka/?fbclid=IwAR1Ueh-NzCUd_KAJsTyYt8Exy-oGWJyLF7oSD3rM6flU6-jmdV5XfwAqxKo

    Reply

Leave a Comment