KEMP V DÁNSKU

Loňská rodinná dovolená v Dánsku byla mimořádně povedená i díky samotnému kempu. Jednalo se o celý prázdninový komplex zahrnující hotel, apartmány, chatky a kemp. Vše bylo rozmístěné nejen v souladu s přírodou (ihned vedle pláže), ale i s důrazem na soukromí hostů. Pojďte nahlédnout, jak se kempuje s dětmi v Dánsku.

KEMPUJEME S DĚTMI V DÁNSKU

Nadchla mě řada obyčejných věcí, které dovolenou s dětmi v kempu výrazně usnadňují. Ačkoliv široká nabídka celého areálu předpokládá davy návštěvníků, my bychom tuto dovolenou označili za velmi liduprázdnou.

Pláže jsou natolik rozlehlé, že tam vůbec nemusíte nikoho potkat.

Na konec této pláže se nám ani v jednom směru nepodařilo dojít.

SKVĚLE VYBAVENÁ KUCHYŇ VČETNĚ JÍDELNY

Každá sekce kempu měla své vlastní zázemí, tj. nejen vnitřní a venkovní kuchyň, ale také koupelny a prádelnu. Kuchyň byla dostupná během celého dne řádně uklizená a čistá.

Příště bych si vzala jen naše nádobí, varnou konvici a jídelní stůl. Cestujeme osobní autem, rakev na střechu a držák na 4 kola za autem. Každý centimetr včetně místa pod kufrem u rezervy se počítá! A tak těch pár kroků navíc od stanu do takto vybavené kuchyně ráda udělám. Vlastní elektrický sporák u stanu nepotřebuji.

Dánsko s dětmi
Nejen čisté, ale vše také funkční.

Na skvěle vybavené sprchy jsme zvyklí už ze švýcarských kempů, ale tady byl bonus navíc. Dětská část byla přesně uprostřed mezi pánskou a dámskou částí, tj. rodiče se u dětí mohou libovolně vystřídat.

Dánsko s dětmi

OBCHOD S KOMPLETNÍM SORTIMENTEM

V nabídce mají opravdu vše, co může rodina s dětmi na cestách potřebovat. Místní rybí speciality jsou za stejnou cenu jako v nejbližším supermarketu ve městě. Dánský tmavý chléb jedl i náš nejedlík, neboť na pláži rychle vyhládne a žádné kiosky nebyly většinou v dohledu.

U hlavního vstupu je nejen cukrárna, ale také bistro s rybími specialitami.

Dánsko s dětmi

To nej z místní nabídky: místní víno, nakládané ryby, létající draci a lopaty na písek! Lopaty jsou nejdůležitější, zvlášť pokud jedete s dětmi!

Dovolená s dětmi u moře
Další fotky najdete ve veřejném albu na FB 3dmamablog. Odkaz pod fotkou.

AKVAPARK + wellness

V rámci areálu najdete i menší akvapark. Nečekejte, že si tam zaplavete, ale rozhodně tam unavíte děti! Najdete tam skluzavky, tobogány, bublinky, brouzdaliště pro nejmenší, jeden menší bazén a vířivky pro dospělé.

V ceně kempu je i výrazná sleva na vstup do lázní, které jsou určeny jen pro dospělé.

kempujeme v Dánsku

Návštěva pro celou rodinu 1x denně je v ceně kempu.

VENKOVNÍ HŘIŠTĚ i VNITŘNÍ HERNA

Poslední zbytky energie ztratily večer naše děti na několika velkých trampolínách. Velké venkovní hřiště je včetně trampolín i nejrůznějších odrážedel volně přístupné celý den.

Děti jakékoliv věkové kategorie budou nadšené z obrovské herny, kde rodič přežije často jen díky gauči/knize/wifi a kavárně.  Opět 1x denně je vstup pro celou rodinu v ceně kempu. V případě špatného počasí je určitě ideálním úkrytem před deštěm.

CYKLOSTEZKY

Trasy vhodné i pro pětiletou slečnu jezdící první léto na velkém kole s přehazovačkou.

Dánsko s dětmi

Na trasách najdete přístřešky, v případě přeháňky tak není problém se schovat. Některé z nich ukrývají i zajímavou interaktivní výstavu o okolní přírodě, jiné mají jen základní vybavení, tj. stůl a tekoucí vodu.

Dánsko s dětmi
Přístřešek v blízkosti pláže Skallingen.

Kousek od kempu je i pláž,kde v době odlivu se dopoledne můžete projet na kole. Objevili jsme ji jen náhodou, když jsme tam na první procházce za písečnými dunami potkali několik cyklistů.

Dovolená v Dánsku s dětmi
Skallingen

Do cca 13 hod. se tato pláž dá projet i dětmi. Počet ujetých kilometrů netuším. Strávili jsme tam na kolech celé dopoledne, včetně pikniku a koupání.

Zpáteční cesta kvůli větru a stále se posouvající se vodě byla obtížnější. My jsme však nikam nespěchali. Starší děti dojely v pohodě, nejmladší kolo v posledním úseku už vedla.

ZÁKLADNÍ INFO O KEMPU

  • Místo pro stan jsme si předem rezervovali, ale nebylo to vůbec třeba. Naše sekce byla celý týden v srpnu poloprázdná. V případě stanování s dětmi se doporučuje spíše větší vzdálenost od pláže.
  • Součástí kempu je i animační program pro děti i dospělé. Nabídka je opravdu velká, ale my jsme využili jen jedno indiánské tvoření pro děti. Výsledkem byly 3 ručně malové ponča.
  • Kemp leží ihned u pláže a cyklistických stezek.
  • Nejbližší městečko je Blavand.
  • Pláže v okolí jsou skoro liduprázdné, plné škeblí, mušlí a mořských tvorů.
  • V ceně kempu je 1x denně vstup do akvaparku a herny. Výrazná sleva je i na vstup do wellness.
  • WEB
Dovolená v Dánsku s dětmi
Vzdálenější místa od pláže jsou lépe chráněna před větrem.
Booking.com

Další články na blogu o dovolené v Dánsku s dětmi (odkaz pod fotkou):
Zajímá Vás, čím nás Dánsko překvapilo? Nakoukněte!

Dovolená v Dánsku s dětmi

Proč si vybrat Lego House a nikoliv Legoland?

Dovolená v Dánsku s dětmi

Zajímavé tipy pro plánování dovolené s dětmi v Dánsku i od čtenáře tohoto blogu

Dovolená v Dánsku s dětmi

4 thoughts on “KEMP V DÁNSKU”

  1. Dobrý den, super článek, moc děkuji za inspiraci. Do Dánska se díky Vašemu příspěvku o to více těšíme. Měla bych pár dotazů. Všimla jsem si, že máte na autě rakev. Mohla byste mi, prosím, napsat značku a typ? A objem? A jestli vám vyhovuje? Také plánujeme box na střechu pořídit, ale nemáme zkušenosti, tak bych ráda využila ty Vaše 🙂

    A také se chci zeptat, zda jste na cestě zpět také někde přespávali, nebo jste to vzali domů jedním vrzem.

    Moc děkuji za odpovědi a přeji pěkný den,

    Šárka

    Reply
    • Zdravím, rakev jsme měli z půjčovny, velikostně matně tuším, že druhá největší v nabídce, ale pro nás 5 tak tak. Přespáváme na cestě vždy, jedním vrzem nejezdíme, máme celorodinnou shodu, že v autě rekordy netrháme:)

      Reply

Leave a Comment